Altyapı Tıkanıklığı Çözüm Merkezi
Çalışma Saatlerimiz
00:00 - 23:59

Günlük hayatımız da apartman tuvalet tıkanması sorunu herkesin yaşayabileceği can sıkıcı durumdur.Apartman tuvalet tıkanıklığın da dairenize bir anda su basar ve koku şikayetiyle beraber hijyen olarakta kötü bir görüntüyü yol açar.Fakat hiç endişe etmeyin,tuvalet tıkanıklığının evinize usta çağırmadan birkaç farklı yöntem ile açacaksınız.İşte o pratik yöntemler;

Apartman da veya iş yerinizde kullandığınız tuvalet giderlerinin içine kesinlikle peçete veya erimesi zor olan cisimleri atmamanızı öneririz.Çünkü tuvalete atılan peçeteler tuvaletin hemen altındaki S şeklindeki boruya yapışır ve zamanla da üzerine insan pisliği gelmesi sonucun da tuvalet tıkanır.Tuvaletin altındaki S şeklindeki boru eğimsiz olduğu için S borunun tam ortasında cisimler kalır tuvaletten suyun yavaş gitmesini sağlar.

Apartmanda tuvalet tıkanıklığın da bir an önce site veya apartmanda bulunan yöneticileri arayıp dairenize profesyonel hizmet veren ustalardan destek alabilirsiniz.Çünkü apartmanın ana gider yani ortak gider borusu tıkanır ve üzerinizdeki tüm dairelerin pislikleri sizin tuvaletinizden çıkar.Bu sorun ne kadar kısa sürede yapılırsa sizin için çok avantajlıdır.

Ayrıca site yönetmeliğinde çalışan görevlilerin haftanın belli günlerinden otopark veya duvar üzerinden geçen ana gider borularını temizlemesi gerekir.Daire sakinleri ise de tuvalet giderlerine 4 litre kaynar suyu belli günleri dökmelerin de tuvalet tıkanıklığını ortadan kaldırır.Sıcak su tuvalette bulunan peçete veya insan pisliği tortularını yumuşatarak sizi büyük bir dertten kurtarır.

Sonuç olarak apartman tuvalet tıkanması sorunun da site yönetmeliğiyle iletişime geçerek bir an önce tuvalet tıkanıklığının açılması gerekir.Haftanın belli günleri de site elemanları ve daire sakinlerinin tuvalete sıcak su dökmeleri ve temiz tutmaları gerekir.Tüm bunlar yapıldığı süre zarfında rahat bir şekilde tuvalet giderini kullanırsınız.

Apartmanda Tuvalet Tıkanması Sorunuyla Mücadele Eden Pratikler

Günlük yaşantımız da apartmanda veya site sakinlerinin tuvalet tıkanıklığını sorunu yaşaması çok tatsız bir durumdur.Çünkü sizin üzerinizde oturan daire sakinlerinin kullandığı peçeteler veya insan pislikleri ana gider yani apartmanın ortak tuvalet borusu tıkandığı için sizden çıkar.Oysaki,eviniz de apartmanda tuvalet tıkanması sorunuyla mücadele edebileceğiniz birkaç yöntem vardır.Gelin hep beraber o bilgileri okuyalım;

Öncelikle bir adet uzun ve ince bir telin ucunu esneterek tıkalı olan tuvaletinizin içine doğru iterek 1 tam tur sağa ve sola doğru çevirin.Burada ki mantık tuvalet giderinin içindeki peçeteleri veya yabancı cisimleri telin ucuna alarak dışarı çıkmasını yardımcı olur.

Doğal yöntemler arasında kabartma tozu ve sirke bulunmaktadır.Su gitmeyen tıkalı tuvaletinize 1 su bardağı karbonatı döküp hemen ardından 1 su bardağı sirkeyi yavaşça dökün.Bu tepkime sonucu 15 dakika bekleyin ve tuvalet tıkanıklığınız açılır.Kabartma tozu ve sirke tepkime sonucu peçeteleri veya atık cisimleri eritir ve tuvalet tıkanıklığını ortadan kalkar.

Diğer bir yöntem de el pompası kullanmaktadır.Elinize eldiven takarak pompayı tuvalet gider boşluğuna yerleştirin ve bas çek yöntemiyle fiziksek bir kuvvetle 10 defa yapın.Bu yöntem de pompanın üzerine yapılan basınç ile tuvaletin içindeki insan pisliği tortularını veya peçetleri ile doğru ittirir ve tıkalı tuvaletiniz de suyun hızlı gitmesini görürsünüz.

Apartman tuvalet tıkanması sorunun da asit veya yakıcı bir sıvı kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmeyiz.Çünkü tuvalet boruları plastik olduğu için ve tıkalı olduğundan dolayı döktüğünüz asitler tıkanıklığı açamadan ileri doğru gidemeden boruyu büker veya eritir.Bundan dolayı alt komşunun tavanında pis sular akmaya başlar.O yüzden maddi ve manevi olarak daha fazla yıpranmamak için asit kullanmayınız.

Tuvalet giderine peçete veya yabancı cisimler atmadan ,çöpe atarak tuvalet tıkanıklığının önüne geçersiniz.Atılan peçeteler tuvaletin altındaki S boru da yapışır ve koku yapmasıyla beraber tuvalet tıkanıklığını getirir.Ayrıca 1 senenin belli günlerinde evinize profesyonel hizmet veren ustalar çağırıp periyodik bir tuvalet tıkanıklığı bakımı yaptırabilirsiniz.

Sonuç olarak tuvalet tıkanıklığında kabartma tozuyla sirke karışımı,pompa ile basınç yapma sorunun daha da büyümemesi için asit kullanmamanızı tavsiye ettik.Tuvalet gider tıkanıklığı yaşamamak için peçeteleri veya yabancı cisimleri çöpe atmalısınız.Temiz bir görüntü ve hijyenik ortam için artık tüm bilgilere sahipsiniz!

Tuvalet Tıkanıklığını Gidermenin Yolları

apartmanda tuvalet tıkanması

Apartman tuvalet tıkanması sorununu günlük hayatımız da bir anda yaşayabiliriz.Çünkü kendi kendine bir anda apartman ortak ana gider borusunu tıkanır ve sizin dairenizden yukarıdaki daire sakinlerin pis suları gelmeye başlar.Hiç endişe etmeyin,tuvalet tıkanıklığını gidermeniz yollarını aşağıdaki makalede sizlere paylaşacağız;

İlk baş tıkalı olan tuvaletinize,askı bir tel alarak ucunu tuvalet giderine doğru yerleştirin ve 1 tam tur sağa ve sola doğru çevirin.Tıkanıklığa neden olan peçeteleri veya yabancı cisimleri ucuna toplayarak geriye doğru çıkartır ve tuvalet tıkanıklığı açılır.

Diğer yöntem de kabartma tozu ve sirkedir.Tuvalet gider boşluğuna 1 kahve fincanı kabartma tozunu dökün ve hemen ardından 1 kahve fincanı sirkeyi ekleyin ve 20 dakika bekleyin.Kabartma tozu ve sirke tepkimeye girerek tıkanıklığı ortadan kaldırır.

Üçüncü yöntem ise elinize eldiven takıp bir adet tuvalet açma pompası kullanmanızdır.Pompayı tuvalet gider boşluğuna yerleştirip 5 dakika boyunca ileri geri fiziksel basınç yaparak tuvaletten suyun hızlı gitmesini sağlarsınız.

Yukarıda belirtiğimiz yöntemleri yaptığınız halde hala tuvalet tıkanıklığı yaşıyorsanız evinize profesyonel hizmet veren ustalardan destek alabilirsiniz.Onların kullandığı son teknolojik cihazlar ile tuvalet tıkanıklığınız açılır.

Sonuç olarak apartmanda tuvalet tıkanması sorunun da askı tel ve kabartma tozu sirkeyi dökebilirsiniz.Açılmazsa pompa yardımıyla da tıkanıklığı çözersiniz.Tüm bu adımlar işe yaramazsa profesyonel hizmet veren ustalardan destek alarak kesin sonuç alırsınız.Herkesin başına gelebilecek tuvalet tıkanıklığı sorununun çözümü de olduğu için endişe etmenize gerek yok!

Apartman Tuvalet Tıkanmasını Açan Firma

Hayatımızın bir parçası olan banyodaki tuvalet tıkanıklığı can sıkan bir durumdur.Bu tarz durum da tuvaletinizden üst daire sakinlerinin pislikleri gelir.Neyse ki,apartman tuvalet tıkanmasını açan firmalar vardır.

Profesyonel hizmet veren firmalar öncelikle daire içine gelir ve kamera cihazıyla görüntü alarak sorunun büyüklüğünü anlar ve ona göre ekipmanlarını getirerek tuvalet tıkanıklığınızı açar.Bu işlemleri yaparken kesinlikle tuvaletin etrafındaki fayanslara veya borulara zarar vermeden tuvalet tıkanıklığını açarlar.

Apartman tuvalet tıkanmasında evinizi pislik bastığın da tuvaleti tıkayan peçeteler ya da yabancı cisimler çok büyük ve elle açılması zor olduğu için profesyonel hizmet veren firmalardan destek almak sizin için büyük bir avantajdır.

Tuvalet tıkanıklığını açan firmalar en son kamera ile tekrar görüntü alarak sizlere tuvaletin açıldığını gösterir ve yaklaşık 4,5 kova su dökerek suyun gidişatına bakarlar.İş bitiminde sizlere tuvalet tıkanıklığını yaşamamak için gerekli olan bilgileri vererek daireden çıkış yaparlar.

Son olarak tuvalet tıkanmasında profesyonel hizmet veren firmalardan destek alarak işinizi daha da kolay bir şekilde tıkanıklığın açılmasını yardımcı olacağından bahsettik.Ayrıca sizlere gerekli önlemleri vererek tuvaletinizi içiniz rahat bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Apartman Tuvalet Tıkanıklığının Kaynağı ve Tedbirleri

Hayatımız da her insanın yaşayacağı sorunlardan bir tanesi olan apartman tuvalet tıkanıklığı ciddi ve can sıkıcı bir sorundur.Fakat hiç endişe etmeden apartman tuvalet tıkanıklığının kaynağını anlayıp ve gerekli tedbirleri alıp içiniz rahat olabilir.İşte o bilgiler;

Apartmanda tuvalet tıkanıklığının en büyük kaynakları da tuvalete atılan sert veya yabancı cisimlerdir.Bu atılan cisimlerin üzerine zamanla insan atığı ve peçete geldiği zaman tuvalet tıkanır ve su hiç gitmez.

Evler de veya iş yerlerinde ,etrafı paspas atıp temizledikten sonra pis suyla dolu olan kovayı tuvalete dökmekte tıkanıklığı getirir.Çünkü pis atık sular tuvalet giderinde kireçleme yapar ve suyun yavaş gitmesini sağlar.

Tuvalet taşının etrafına takılan koku plastik aparatı da tuvalet tıkanıklığı için önemli bir sorundur.Çünkü klozetin üzerine oturduğumuz zaman koku plastikleri yer değiştirerek tuvaletin içine kaçar ve üzerine de zamanla insan pisliği ve başka cisimler gelmesi sonucunda sifona bastığınızda tuvaletin içinde sular birikir ve gitmez.

Tesisat aşamasında tuvalet boruları yapılırken hatalı boru kullanımı veya borunun içinde unutulan taş veya sert cisimlerde tuvaletin tıkanmasını sağlar.İçinde unutulan sert cisimlerin üzerine zamanla peçete veya insan atığı geldiği zaman tıkalı tuvalet görüntüsüyle karşı karşıya kalırsınız.

Site elemanlarının apartman ana gider tuvalet borularına da belli günler belirleyerek temizlemeleri gerekir.Ayrıca site sakinlerinde tuvalet borularından hafta da birkaç defa olmak şartıyla yaklaşık 4 litre kadar sıcak su dökmeniz gereki.

Sonuç olarak apartmanda tuvalet tıkanıklığı sorunu için belli günlerde temizlik yapmanızı önerirken tuvalet giderlerine de sert cisimler veya erimesi zor peçeteleri atmamalısınız.Tuvalet tıkanıklığını çözemediğiniz zaman profesyonel hizmet veren firmalardan destek alabilirsiniz.Artık tüm bilgeleri okuyup tecrübe ettiğiniz de tuvalet tıkanıklığı sorunu sizler için bir oyuncak olacaktır!

Tuvalet Tıkanıklığını Anlama ve Erken Müdahale

Yaşantımız da tuvalet tıkanıklığı sorunu çok tatsız bir durumdur.Beklenmedik bir anda evinizi kötü bir koku şikayetiyle beraber pis sular basar.Ancak endişe etmeyin tuvalet tıkanıklığını anlarsanız ve tam tıkanmadan önlemini alırsanız hiçbir şekilde başınız ağrımadan rahat bir şekilde yaşamınıza devam edersiniz.İşte tuvalet tıkanıklığını anlayan ve çözen detaylı yöntemler;

1.Suyun Yavaş Gitmesi:Tuvalet tıkanıklığı belirtilerinde sifona bastığınız zaman eskiye kıyasla suyun gidişatında yavaşlama varsa tıkanıklığın gelmesini işaret eder.

2.Kötü Koku Şikayeti:Eviniz de keyifli bir geçirirken bir anda tuvaletinizden pis kokular geldiğini anlarsanız hemen tuvaleti kontrol edin.Çünkü tuvaletin içindeki peçeteler veya sert cisimleri ileri doğru ortak gider borusuna gidemeyince borunun etrafında kalır ve kötü koku yapar.

3.Farklı Ses Çıkarma:Banyonuz da duş alırken veya elinizi yıkarken bir anda tuvalet giderinden hava yapar gibi değişik sesler geldiğini duyduğunuz zaman hemen tuvaletten 1 kova suyu dökün ve tıkanıklığını anlayın.

Tuvalet Tıkanıklığını Bertaraf Eden İpuçlar

Öncelikle tuvalet gider tıkanıklığını sorunun kaynağını genelde peçetelerdir.Islak mendil veya normal peçeteler tuvalet atıldığı zaman tuvaletin içindeki S borusunda kalır ve ileri gidemeden tuvalet tıkanır.Böylelikle peçeteleri bir çöp kovasına atın.

Tuvalet taşını etrafına koku plastiğini takmayın.Çünkü o plastikler zamanla kayarak tuvaletin içinde S borusuna düşer ve zamanla da üzerine atık sular veya peçeteler geldiği zaman tuvalet tıkanır.

Kimyasal açıcılar kesinlikle kullanmayın.Tuvaleti temizlemek için kullandığınız asitler borulara zarar vererek alt komşunuza su kaçağı şikayetiyle sizlere maddi ve manevi olarak daha da büyük sorunlar açar.

Tuvalet tıkanıklığında yukarıdaki bilgileri okuyarak tüm işlemleri uygulayın.Kendiniz tıkanıklığını açamadığınız zaman da kesinlikle profesyonel hizmet veren tesisatçılardan destek alın.

Apartman Tuvalet Tıkanıklığını Açma Yolları

Günlük hayatımız da apartmanda tuvalet tıkanması kabak tadı veren büyük bir sıkıntıdır.Sizin kullanmadığınız sular yani üzerinizdeki daire sakinlerin kullandığı sular sizin tuvaletinizden çıkar.Bu sorunun çözümü elbette var.Hiç panik yapmadan aşağıda belirttiğimiz bilgileri okuyarak tuvalet tıkanıklığınızı açın.İşte o bilgiler;

Öncelikle tuvalet tıkanıklığında elinize bir adet uzun tel alıp ucunu kıvrımlı bir şekilde büküp tuvalet gider boşluğa doğru itin ve 1 tam tur sağa ve sola çevirin.Bu yöntem de tuvalet tıkanıklığına neden olan peçeteleri veya farkı cisimler telin ucuna dolanır ve tuvalet tıkanıklığını açar.

İkinci adım ise bir adet tuvalet açma pompası ile tuvalet giderine yerleştirip bas çek yöntemiyle 10 dakika kadar fiziksel kuvvet uygulayıp basınç yapmaktır.Yaptığınız bu yöntem de klozetin içindeki cisimler ileri doğru ilerler ve suyun gitmesini görürsünüz.

Kaynamış sıcak suyu da tıkalı tuvaletinize döküp 15 dakika bekleyin.Sıcak su yöntemi atık suları veya peçeteleri yumuşatır ve tuvalet tıkanıklığını çözer.

Apartmanda tuvalet tıkanması büyük bir sorundur.Fakat yukarıdaki adımları yaparak kendiniz de açabilirsiniz.Eğer açamazsanız profesyonel hizmet veren firmalardan destek almalısınız.Sorun daha da büyümeden işinin ehline bırakmak sizin için çok doğru bir karar olacaktır.

Sonuç olarak apartmadan tuvalet tıkanıklığında ilk adımda yukarıda belirttiğimiz adımları uygulayın.Eğer sorun hala devam ediyorsa profesyonel iş yapan tesisatçılardan destek alabilirsiniz.Artık siz de tecrübeli bir daire sakini olduğunuza göre apartmanda tuvalet tıkanması sorunun çözümü kolaylıkla anlarsınız.

apartmanda tuvalet tıkanması-tuvalet tıkanıklığı açma-apartmanda tuvalet tıkanıklığı-tuvalet tıkanması nasıl açılır-apartman tuvalet tıkanıklığı çözümü-tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri-tuvalet tıkanıklığı giderme-tıkalı tuvalet açma-apartman tuvalet tıkanıklığı açma-tuvalet tıkanıklığı açma servisi-tıkalı tuvalet nasıl açılır-apartmanda tıkalı tuvalet açma-tuvalet tıkanıklığı açma kimyasalı-tuvalet tıkanıklığı açma cihazı-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma hizmetleri-tuvalet tıkanıklığı temizleme-apartman tuvalet tıkanıklığına çözüm-tıkanmış tuvalet açma-apartman tuvalet tıkanıklığı nasıl açılır-tuvalet tıkanıklığı açma fiyatları-tuvalet tıkanıklığı açıcı-apartmanda tuvalet tıkanıklığını açma-tuvalet tıkanıklığı açma teknikleri-apartman tuvalet tıkanıklığı çözümü-tuvalet tıkanıklığı açma ustası-apartman tuvalet tıkanıklığı açma firması-tuvalet tıkanıklığı açma yolları-apartmanda tuvalet tıkanıklığına ne yapılır-tuvalet tıkanıklığı açma cihazları-tuvalet tıkanıklığı açma ipuçları-apartman tuvalet tıkanıklığı nasıl giderilir-tuvalet tıkanıklığı açma malzemeleri-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma teknikleri-tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri nelerdir-apartman tuvalet tıkanıklığı temizleme-tuvalet tıkanıklığı açma kimyasalları-apartman tuvalet tıkanıklığı açma çözümleri-tuvalet tıkanıklığı açma ustası bulma-apartmanda tıkalı tuvalet nasıl açılır-tuvalet tıkanıklığı açma ipuçları-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri-tuvalet tıkanıklığı açma kimyasalı kullanma-apartmanda tuvalet tıkanıklığı nasıl çözülür-tuvalet tıkanıklığı açma servisleri-apartman tuvalet tıkanıklığı açma ustaları-tuvalet tıkanıklığı açma ustası fiyatları-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma işlemi-tuvalet tıkanıklığı açma ustaları-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma yolları-tuvalet tıkanıklığı açma malzemeleri nelerdir-apartman tuvalet tıkanıklığı açma fiyatları-tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri ve çözümleri-apartmanda tuvalet tıkanıklığına çözüm yolları-tuvalet tıkanıklığı açma teknikleri nelerdir-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma ipuçları-tuvalet tıkanıklığı açma kimyasalları nelerdir-apartmanda tıkanmış tuvalet açma-tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri nelerdir-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma servisi-tuvalet tıkanıklığı açma çözümleri nelerdir-apartman tuvalet tıkanıklığı açma cihazları-tuvalet tıkanıklığı açma firması-apartmanda tuvalet tıkanıklığına ne yapılır-tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri ve malzemeleri-apartmanda tıkalı tuvalet nasıl açılır-tuvalet tıkanıklığı açma cihazları nelerdir-apartman tuvalet tıkanıklığı açma işlemi-tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri ve teknikleri-apartman tuvalet tıkanıklığı açma ustaları-tuvalet tıkanıklığı açma teknikleri ve çözümleri-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma yolları-tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri nelerdir-apartmanda tuvalet tıkanıklığına çözüm-tuvalet tıkanıklığı açma cihazları ve kimyasalları-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma ustası-tuvalet tıkanıklığı açma malzemeleri nelerdir-apartman tuvalet tıkanıklığı açma yolları-tuvalet tıkanıklığı açma çözümleri ve yöntemleri-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma cihazı-tuvalet tıkanıklığı açma ustası ve fiyatları-apartmanda tıkalı tuvalet açma teknikleri-tuvalet tıkanıklığı açma servisleri ve fiyatları-apartman tuvalet tıkanıklığı açma malzemeleri-tuvalet tıkanıklığı açma çözümleri nelerdir-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri ve teknikleri-tuvalet tıkanıklığı açma firması bulma-apartmanda tuvalet tıkanıklığı nasıl giderilir-tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri ve malzemeleri-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma ipuçları-tuvalet tıkanıklığı açma kimyasalı kullanımı-apartmanda tuvalet tıkanıklığı nasıl çözülür-tuvalet tıkanıklığı açma ustası ve yöntemleri-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma teknikleri nelerdir-tuvalet tıkanıklığı açma servisleri ve çözümleri-apartman tuvalet tıkanıklığı açma ustaları ve fiyatları-tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri ve çözümleri nelerdir-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma kimyasalı-tuvalet tıkanıklığı açma cihazları ve yöntemleri-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma firması ve fiyatları-tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri ve teknikleri nelerdir-apartman tuvalet tıkanıklığı açma kimyasalları-tuvalet tıkanıklığı açma malzemeleri ve çözümleri-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri nelerdir-tuvalet tıkanıklığı açma teknikleri ve malzemeleri-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma cihazları ve kimyasalları-tuvalet tıkanıklığı açma çözümleri ve yöntemleri nelerdir-apartman tuvalet tıkanıklığı açma ustaları ve çözümleri-tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri ve teknikleri nelerdir-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma çözümleri ve yöntemleri-tuvalet tıkanıklığı açma servisleri ve teknikleri-apartman tuvalet tıkanıklığı açma kimyasalı ve cihazları-tuvalet tıkanıklığı açma yöntemleri ve çözümleri nelerdir-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma ustaları ve fiyatları-tuvalet tıkanıklığı açma malzemeleri ve kimyasalları-apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma teknikleri ve çözümleri-tuvalet tıkanıklığı açma cihazları ve yöntemleri nelerdir-apartman tuvalet tıkanıklığı açma firmaları ve fiyat

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Daha Fazla Sonuç

Hemen Arayın
WhatsApp